zondag 2 augustus 2009

We're still ALIVE, still alive!!!

Het is alweer een hele lange tijd geleden dat we iets op de blog hebben gezet. Daarom wordt het nu eens hoog tijd dat we jullie laten weten hoe het gaat. Ondanks sommige die ziek zijn geweest en verkoudenheid gaat het erg goed met ons.

De week in Durban zit alweer achter de rug en we hebben echt een onwijs toffe tijd daar gehad. Zondag ochtend gingen wij naar ons ‘thuis’ gemeente: Good News Centre(GNC), waar we overigens ook verblijven. Wij als team mochten de aanbidding leiden en dat was een goede tijd. Daarna hebben we een aantal mime en dansstukken uitgevoerd. Pastor Dennis John sprak over : Provoke the impossible, Dream the unimaginable, and concieve miracles and wonders. Het was een goed en bemoedigend woord voor vele van ons om weer te gaan dromen en te verwachten van God.

Na de dienst gingen we heerlijk genieten van alle kookkunsten van Pastor Eunice, waar we overigens elke dag mee verwend werden. Het is echt genieten in Durban, ze zijn zo open, gastvrij, echt genieten. Na het eten gingen we naar een gebouw ergens in Durban, waar we een avondconferentie zouden houden samen met de GNC. We hebben ons daar voorbereid, voorbede gedaan. En kregen echt super lekker eten: Rotti!!!! Die avond hadden we echt een mega gafe dienst, waar God aanwezig was. Swingen met Pastor Eunice, die de aanbidding leidde en daarna Pastor Dennis die het woord deed. En ook nog ons dansen en mime’s opgevoerd. Aan het einde gaf een meisje haar getuigenis. Zij was op de school, waar we paar dagen eerder waren geweest en ze was zo ontroert door alles en stond nu op het podium te spreken, alleen wij als team begrepen er niets van, door het accent, haha.

Maandag was echt een TOP dag. Met zn alle in de busjes op SAFARI, jeeeh. Het was zooo ontzettend leuk. We hebben van alles gezien, giraffen, apen, vogels enz. En om het nog mooier te maken staken er horden olifanten voor ons op de weg over. Daarna gingen we mee met een boottocht. Wij waren meer dan een half uur te laat, maar de boot wachtte op ons en tijdens dat ritje hebben wij krokodillen en hippo’s gezien. Het was echt top weer en erg gezellig, een heleboel foto’s zijn gemaakt. Daarna gingen wij naar de MAL, om lekker te eten in een restaurant naar keuze. De een ging naar Mugg & Beans en de ander naar KFC. Het was echt een leuke dag.

Dinsdag ochtend hebben we een grote schoonmaak gehouden bij de GNC, dit gebouw hebben ze nog geen jaar en er moest veel op geknapt worden. SO, gingen we alles schoonmaken, spitten. Men, ik wist niet dat, dat zooo zwaar werk was; Harken …. Maar we werden die middag beloont met een dagje naar het strand. Het was super mooi weer en iedereen heeft zich vermaakt in de zee, golven en in het kleine winkelcentrum erbij. Die avond gingen de leiders van GNC (Pastor Dennis, Kevin, Enver, ...some other guy)voor ons bidden. Eerst vertelde Pastor Dennis iets over Passie van Jezus (COMpassion: comiitment, Obeying en Mercy). Daarna gingen ze bidden voor ieder persoonlijk en ook profeteren(persoonlijk woord uitspreken)

Woensdag, today we have a birthday girl: SAMANTHA.. Zij zal zo snel mogelijk een eigen blog maken over deze super leuke, geweldige dag!

Donderdag, ons eerste dag in Kaapstad is even wennen, omdat iedereen de mensen uit Durban mist. Maar vandaag zijn we begonnen om verder te gaan met onze levensverhalen en daarna zijn we naar ‘Waterfront’ gegaan, waar we hebben geĆ«vangeliseerd. Toen we daar aankwamen (een soort centrum en dan buiten een podium) heeft Tim eerst nog het een en ander gedeeld over evangelisatie. Toen hebben we 1 mime stuk gedaan en is de helft van de groep voorbede gaan doen en de andere helft gaan evangeliseren. Het was echt super, er zijn ook mensen bekeerd die dag, halleluja! Daarna mochten we even wat boodschappen doen bij de supermarkt(pick and pay) Die avond hebben we lekker chill gerelaxed.

Vrijdag zijn we na een heartprep naar een Township gegaan(naam even vergeten) Dit was een shelter, hier hebben we voor oudere mensen en kleine kinderen een programma gedaan. Het was echt leuk om met al die kinderen te dollen en hebben voor iedereen gebeden en eten uitgedeeld. Daarna zijn we naar Beautiful Gate geaan, waar we een middag vrij hadden en kregen nog een presentatie over BG. Na eten gingen wij naar Life Church. Een super professionele kerk, aan het gebouw te zien. Deze kerk had een tieneravond, waar allerlei jongeren kwamen en waar ze die avond een spel deden en beetje gingen chillen. Voor ons team was het even wennen. Eerst introduceerde Bec(Rebecca) ons. Een super enthousiaste persoon uit Australie, die nu in deze kerk jeugdleider is. Aan het einde van hun programma mochten wij 20 min iets van ons programma laten zien. Ons team maakte de omschakeling goed. Na een mime stuk (champion) ging Leo wat vertellen en deed een oproep om Jezus aan te nemen. Echt er gingen gewoon 7 vingers de lucht in. Sommige van ons team gingen met hun bidden en uiteindelijk ging ons hele team met al die jongeren bidden. Dit was zo ontzettend gaaf. Er gebeurde echt wat in de atmosfeer. Iedereen was na die avond ook echt heel enthousiast!!!

Omdat we nu snel weer verder moeten laten we het hier even bij. MAar jullie horen nog gauw van ons!!!

Liefs. See u donderdag

BE THERE

5 opmerkingen:

  1. Fijn dat we weer wat van jullie horen het was erg lang stil aan de overkant,wij wensen jullie nog gezegende dagen en God's nabijheid.
    Beppie en Eite.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk stukje Samantha....

    Zo te lezen heb je een superleuke verjaardag gehad...leuk dat ze dit toch allemaal voor je gedaan hebben...

    Ik hoop dat jullie straks een goede vlucht terug zullen hebben....en natuurlijk kijken jullie dan terug naar een superleuke tijd in Zuid Afrika...

    Een behouden thuiskomst gewenst door

    Ada uit Ter Aar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He alle KK, en in het bijzonder Lars!
    Vandaag met z'n allen naar de gevangenis: om het evangelie te verkondigen! Wow: ik heb al gebeden voor jullie dat jullie het zaad mogen planten en alle gevangenen, de verdrukten, er een feest aan mogen beleven!
    Nog een dagje en morgen stappen jullie in het vliegtuig: ik zie naar je uit hoor Lars. Heb je echt gemist hoor, en vind het geweldig dat jij en de anderen een toffe tijd hebben. Veel liefs, Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey lieve mensen allemaal, goed om weer wat van jullie te lezen. Tja, het is maar gewoon vakantie en niet zo spec maar wij willen jullie toch even de groeten doen uit Italie Paul en Els (en speciaal voor de Kloe ladies natuurlijk=

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo allemaal
    Wij bidden voor een goede terugreis, en Gods engelen om jullie heen.
    Lieve Samantha wij hebben je gemist hoor, en Dennie heeft al een aantal keren gevraagd wanneer je weer terug komt, hij mist je ook hoor.
    Tot gauw

    Liefs Papa,Mama

    BeantwoordenVerwijderen