zaterdag 25 juli 2009

Vrijdag 24 Juli en Zaterdag 25 Juli

Hallo lieve allemaal:)

Gisteren hebben we met ons team een nogal intensieve dag gehad.
Het was de bedoeling dat we 's ochtends eerst op een boys school en daarna op een girls school een optreden zouden doen, dan de middag vrij en 's avonds een soort jeugdavond met de kerk hier, maar we hadden met het team besloten dat we nog een keer naar bottlebrush wilden omdat dat dan waarschijnlijk de laatste keer zou zijn.

We vertrokken 's ochtends redelijk vroeg naar de boys school (half acht), maar de buschauffeur was de weg kwijt dus we kwamen net iets te laat want we moesten om 8 uur beginnen. Het eerste optreden was voor de onderbouw en het was niet echt leuk vond ik zelf want er hing een hele aparte sfeer (het bleek dat er veel moslims in de zaal zaten) en het podium vloer was echt heel erg glad (het was heel erg naar want Samantha gleed heel erg hard uit maar ze danste gelukkig gewoon door en ze heeft nu geen pijn ofzo). Maar de principal had het blijkbaar erg positief gevonden want er werd gevraagd of we gelijk nog een optreden wilde doen voor de bovenbouw. Dit kon want het volgende optreden begon pas om 11 uur. Dit optreden ging gelukkig iets beter, en vooral het mime-stuk 'the Champion' was enorm krachtig.
Na dit optreden kregen we allemaal een flesje drinken en chips enzo van de school.
Ow wat ook wel leuk is om te vertellen is dat we alleen al met deze 2 optredens ongeveer 1000 leerlingen hebben bereikt.

Toen gingen we naar de Girls school, dit was heel erg leuk want er was een heel groot podium met coulissen (Mirjam kon hier haar hart ophalen:)) en deze hebben we dus ook gebruikt. Bij deze optredens (we deden er hier ook 2) waren er een heel stuk minder meisjes maar het was wel heel goed want na afloop vroegen ze heel veel dingen over King's Kids en Youth Explosion.

's Middags gingen we dus weer naar Bottlebrush. Dit was voor velen heel heftig want toen we er aan kwamen (er is daar een soort pleintje met daarom heen een soort gebouw, dit is op gericht door de kerk waar we hier verblijven, waarin zich o.a. een clinic bevindt. Wel heel armoedig allemaal) zat het hele plein zat bomvol, en het was alleen nog maar de eerste groep. We probeerden eerst alle kinderen een beetje aan een kant te krijgen, zodat we enigszins iets van een podium hadden. Toen dit gelukt was deden we 1 dans, en na deze dans te hebben gedanst ging ik een beetje tussen de kinderen zitten (een hele overwinning opzich want ze zijn echt vies en willen graag je haar voelen enzo maar ze zijn het echt de moeite waard), en toen kwam het meisje van donderdag gelijk op mijn schoot zitten, echt heel schattig en vervolgens nog allemaal andere meisjes kwamen om je heen zitten enzo. Het was echt naar om te zien hoe die kinderen echt bijna vochten voor een arm om hun schouder of voor een omhelsing.
Na de dans werd er een mime stukje gedaan en toen de kinderen naar buiten gingen kregen ze een voedsel zakje.
Toen kwam de 2e groep binnen dit was ook echt een immense groep, er werd weer een dans gedaan en een geimproviseerd mime stukje door Naomi, Mirjam, Hans en Erno over Jona.
Toen mochten we voor de kinderen gaan bidden, maar we moesten zorgen dat ze hun ogen dicht hadden want er bleken niet genoeg voedselzakjes te zijn dus alleen de zwaksten zouden krijgen. Dit was echt wel een schok, vooral voor Simone (de dochter van de pastors die mee was) maar goed, er ging iets mis want iedereen wilde ineens naar buiten echt enorme chaos, gelukkig waren daar de clowns (Skander en Leo) die op een super goede manier ervoor zorgden dat iedereen bleef zitten. Het was echt heel mooi want ik zat met een heel lief meisje achteraan (ze heette Angel) en Skander begon een soort rap achtig iets te doen waarbij alle kinderen hem na moesten zeggen, hij zei: Jesus (JESUS!) Jesus I love you (JESUS I LOVE YOU!) nou enzovoort , maar het meisje bij wie ik zat vroeg aan mij, Who is Jesus? dus ik een beetje uitleggen dat Hij de Zoon van God is en dat Hij naar de wereld kwam enz. en vooral dat Hij heel veel van haar houdt en dat ze altijd met Hem kan praten. Toen vroeg ik aan haar of ze dat wilde, en ze zei van ja, dus ik een gebed voor zeggen en zij zei het na. Het was echt heel mooi.

's Avonds hadden we dus een jeugdavond, dit was leuk er was wat jeugd van de kerk en we hebben gezongen, wij hebben wat dansen gedaan en Jan Bart heeft gesproken.

Vandaag hebben we echt tot nu toe een heerlijk dagje gehad, we ontbeten pas om 9 uur, daarna hadden we vrije tijd waarin iedereen even tijd voor zich zelf kon nemen en toen hadden we al weer lunch. Daarna hebben we in een soort klein winkel centrum flyers uitgedeeld voor morgen avond. Ik zie nu trouwens dat ik al een kwartier boven moet zijn dus ik sluit het af;)

Heel veel liefs!

Yentl

19 opmerkingen:

  1. hey lieve Yentl. Wat een mooi verslag (heel overzichtelijk volgens papa)we krijgen zo echt een goed beeld van wat jullie aan het doen zijn. Het ziet er best wel intensief uit allemaal, maar gelukkig mogen jullie dus af en toe uitslapen en laat ontbijten. voor morgen alvast een gezegende dag en voor vannacht: "slaap lekker".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Koningskinderen!,
    Wat fantastisch dat jullie terug zijn gegaan naar Bottelbrush. Moedig hoor! Jullie reisverhalen geven echt goed weer wat jullie voor de Heer doen, en ook dat het HARD werken is.
    Fijn dat jullie nu ook voldoende tijd hebben om even alle intensieve indrukken te kunnen verwerken. He lieve Lars: hoe is het met jou? Alles goed? Ik bid voor je iedere dag en ik hoop dat je fantastische vriendschappen op heb kunnen bouwen. Geniet van elke dag, uur, minuut en neem ook je chiltijd! Veel liefs, we houden van je!
    Hug, mama en Ian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hi everybody, leuk om alles te lezen, ik hou jullie blog bij hoor en ik bid voor jullie! heb een steengoede tijd!
    dikke liefs, Mirjam Hoogenboezem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Allemaal
    Wat beleven jullie veel zeg en wat werken jullie hard voor Gods Koninkrijk geweldig om te lezen allemaal
    Hey Samantha wij zijn nu op de camping ik las net dat je zo was uitgegleden gaat het wel?
    Wij bidden dagelijks voor je hoor en voor de anderen natuurlijk ook
    Gods zegen, liefs Papa en Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Allemaal,

    Het is goed te lezen, wat jullie allemaal meemaken met de Heer. Moedig om weer terug te keren naar Bottelbrush. Jullie maken heel wat mee, maar uit het bericht kunnen wijlezen, en wij ervaren dat ook, dat de Heer in jullie nabijheid is.
    Geniet van alles wat God jullie geeft en wij bidden dagelijks voor jullie. Morgen een hele fijne vrije dag toegewenst,

    Allemaal een huk en voor Lisanne een dikke kus.

    Fred en Rolanda Barendsma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hallo jongelui, fijn dat jullie allemaal zo'n bijzondere tijd meemaken, geniet nog maar van alles wat de Heer jullie wil laten zien en meemaken. tot ziens in de Banier,
    tante Roos.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi lieve Naomi R en de rest

    We hebben Manoah afgeleverd bij de Portugal KK en ook de hele groep gezien.
    Grote groep met aardig wat Belgen, geweldig!
    Tevens daar jullie engelstalige choreografe gesproken.
    Ze was enorm enthousiast te horen over jullie geweldige aanbidding, profetische dansen en de smile van Samantha.
    Vandaag konden we eindelijk in ons hotel weer jullie verhalen bijlezen.
    Lieve KingsKids heel veel zegen en vrede en blijdschap toegebeden.

    liefs Johan en Judy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hee Lars :),

    Hoe gaat het daaro? Zeker wel gaaf? Ik hoop dat het goed met je gaat. Het gaat hier ook goed met pa en mij. Ik heb eindelijk men scooter dus als je terug bent gaan we ff lekker boeken :). En moet jij natuurlijk alles vertellen over je reis.

    Ik spreek je later!

    Ian

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hey Samantha...

    Morgen is dan de grote dag...HIEP HIEP HOERA !!!
    dan wordt je 18 jaar..
    Bij deze vast van Harte Gefeliciteerd...en ik hoop dat je een fijne dag zult hebben morgen...

    Nog heel veel plezier daar.....en een behouden thuiskomst volgende week...

    Leuk wat jullie allemaal daar meemaken...ik geniet van de verhaaltjes...

    VEEL PLEZIER EN EEN FIJNE VERJAARDAG TOEGEWENST

    Groetjes van Ada uit Ter Aar

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Samantha
    Alvast van harte gefeliciteerd met je 18e verjaardag meissie.
    Je bent al in heel veel verschillende landen jarig geweest maar zo ver weg is nu wel voor het eerst en dat wij er niet bij zijn is ook wel vreemd hoor.
    We vieren het nog wel als je thuis bent de kado,s staan al klaar hoor.'
    Je hebt daar ook vast wel een leuke verjaardag.
    Wij bidden voor jouw nieuwe levensjaar Gods rijke zegen, Hij heeft een bijzonder plan met jouw leven meissie God is blij met jou en wij zijn dankbaar dat jij onze dochter mag zijn we zijn trots op je.
    heel veel liefs van Papa en Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Beste allemaal,

    Zo te lezen is het een vrij intensief programma.
    Veel sterkte ermee en vergeet ook niet plezier te hebben en van het bijzondere te genieten.
    Gods zegen toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Whoohoo! You go guys! God bless you, groetjes marc & Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo lieve allemaal,
    We missen jullie verslagen .....en denken veel aan jullie . Hoop dat alles nog steeds goed gaat . Een gezegende laatste week !
    Arie en Annemieke Wolff.
    Dikke kus voor Annique .....

    BeantwoordenVerwijderen
  14. He lieve Lars,
    Ik heb al een tijdje niks van jullie vernomen: hebben ze alleen tamtam in Kaapstad? Ik ben toch wel heel benieuwd hoe het met je gaat en mis je hoor! Laat gauw wat van jullie horen hoe het met jullie gaat en jullie belevenissen zijn voor ons heel belangrijk.
    Veel liefs xx mama

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi allemaal,

    Inmiddels zijn jullie weer in Kaapstad als het goed is.

    * We bidden dat je zult merken dat Zijn heerlijkheid op je rust en in liefde wonderen tot stand brengt - bij al de jongeren die je ontmoet, maar ook in jullie eigen groep.
    Hij is sterk en machtig in de strijd en door jullie heen.

    Ps 24 zegt:(ampl bible)

    1) The earth is the Lord's ...the
    world and they who dwell in it

    6) This is the generation of those who seek Him (jullie dus).. who seek Your face (zoals een hert dat naar water verlangt - ps 42)

    7) Lift up your heads, o you GATES; and be lifted up, you age-abiding DOORS,
    THAT THE KING OF GLORY MAY COME IN!

    8) Who is the King of glory?
    THE LORD STRONG AND MIGHTY, THE LORD MIGHTY IN BATTLE!!!

    * Hebben jullie er weer zin in voor Kaapstad? Hoe is het met de sfeer, energie, aanbidding enz?

    Een heel goed vervolg daar toegewenst voor jullie allemaal, en voor Mirjam en Ephraim een extra-speciale hartelijke groet en veel, veel liefs,

    Big hug xxx pama xxx

    Ps Mo-tje heeft uitgevonden dat je in een droog bad leuk je staart kunt najagen en dan héél hard rondjes draaien. Lekker op en neer glijden - wow dat ging flitsend,...hij kreeg 'em zelfs te pakken ...totdat hij zich een keer vergiste toen er al een laagje water van 10 cm in stond ...dat schitterde zo leuk, maar ... brr dat was ... NÁT!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo lieve Benjamin. Enig belgje tussen die holanders.Hoe gaat het mat jou? Ook de groetjes aan de Leo.Ik heb al een mailtje verzonden zo dacht ik .Maar ik zie hem niet op de web log. jammer dus een nieuwe poging. We hebben al heel wat kunnen lezen zeg.... over hetgeen jullie al gedaan en beleefd hebben.Het is gewoonweg fantastisch. geniet maar verder van de reis. gods zegen en de groetjes aan iedereen. Een warme knuffel van mama en papa en Thomas en stefanie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. voor alle ouders die dit lezen- Ik heb even gebeld en het gaat heel goed met ze. Als het goed is komt er zo gauw mogelijk weer een berichtje

    groetjes Johan, vader van Naomi

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Johan, vader van Naomi.

    Fijn dat je de kids gebeld hebt. Ik zat ook op het puntje van mijn stoel...
    Blij dat het heel goed met ze gaat. Vol verwachting wachten we hun berichten af.
    He lieve Lars: alles goed met je? Ik bid voor je, nog een paar dagen en dan zie ik je weer! Ik ben zo benieuwd hoe je het hebt. Heel veel liefs, xxx mama

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo Johan, (vader van Naomi)

    Dank je wel voor je reactie ! Vanmorgen in de kerk hadden we een preek over niet bezorgd zijn ,maar ach,niets menselijks is ons vreemd, toch denk je als er al meer dan een week geen blog volgt.....zou alles wel goed zijn ?
    Thuisgekomen lees ik jouw berichtje....haha.
    We blijven bidden voor de hele groep en tot donderdag !
    groetjes van Arie en Annemieke.
    Annique we houden van je !!

    BeantwoordenVerwijderen